Atlas električni radijatori

Thermor električni radijatori

                             Odvlaživači zraka

KADA SE PREPORUČUJE UPOTREBA ODVLAŽIVAČA ZRAKA?

Odvlaživač zraka je potrebno koristiti kada razina vlage u prostoru kojemu živimo i boravimo prijeđe 65%, a to je uglavnom početkom jeseni, tokom izime i ranog prolječa. Odvlaživači zraka se koriste za održavanje idealne razine vlažnosti prostora u kojemu boravimo i živimo a to je 50% relativne vlažnosti. Tolerantnim vrijednostima vlažnosti zraka smatra se vlažnost zraka između 40% i 60%. Niža ili viša koncentracija vlage u zraku može se negativno odraziti na ljudsko zdravlje.

Korištenjem odvlaživaća zraka se umanjuje mogučnost stvaranja gljivica i plijesni na zidovima i namještaju, a prostor u kojemu boravite je puno zdraviji i svježiji!

Odvlaživačem zraka poboljšavate kvalitetu svoga življena!


KAKO NASTAJE VLAŽNOST ZRAKA?

Vlaga u zraku nastaje puštanjem vode prilikom tuširanja, pripremanjem i kuhanjem obroka, pranjem posuđa te sušenjem rublja u zatvorenom prostoru. Na taj se način bitno povečava nivo vlage u prostoru te uz vremenske specifičnosti i klimu i sam smještaj prostora to dovodi do kondenzacije i pojave vlage u prostoru.


KAKO FUNKCIONIRA ODVLAŽIVAČ ZRAKA?

Odvlaživač zraka ima jedinstven rashladni sustav te je na taj način najhladnije mjesto u kući. Zrak ulazi u hladan sustav te se kondenzira na hidrofilnu zavojnicu gdje se prikupljena vlaga u obliku vode odlaže u spremnik.

Odvlaživač zraka dnevno (24 sata) može u početku korištenja prikupiti cca 3 do 4 litre kondenzata u posudu, a što ovisi o koncentraciji vlage u prostoru koji se odvlažuje. Preporučuje se kada se odvlaživač zraka koristi prvi put za odvlaživanje zraka u prostoru da isti radi 48 do 72 sata besprekidno na maksimalnoj razini odvlaživanja kako bi se razina vlage u prostoru smanjila na dopuštenu, a nakon toga se odvlaživač zraka podešava na na integriranom higrometru da održava razinu vlage oko 55%. Tada se odvlaživač zraka automatski uključuje ili isključuje i održava željenu razinu vlage u prostoru i efektivno radi 2 do 3 sata dnevno.

Odvlaživači zraka se koriste u stanovima, kućama, kupaonicama skladišnim i podrumskim prostorima te pomažu pri odvlaživanju zidova i podova nakon poplava.

                         MIDEA MDDG-20DEN3-QA3
                                 MPC: 1.349,00 kn

 

                              KOREL KDG-20 DE
                               MPC: 1.549,00 kn

      GREE Gdn 16AJ            MPC: 1.439,00 kn

      GREE Gdn 24AH
     MPC: 1.789,00 kn

      GREE GDN 16AH
     MPC: 1.399,00 kn

       Besplatna dostava!

Informacije i kontakt:
Europrodaja 
Svibanjska 5, Karlovac
Tel: 095/803-9749
E-mail: europrodajajdoo@gmail.com

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.